Filou & Loustic Rosé |
De rosé valt op! De zeer bleekroze kleur bereidt ons voor op een prachtige ontdekking... De neus is intens, met tonen van geplette aardbeien en vers fruit die ons doen denken aan de lente, wanneer de natuur en haar smaken weer ontwaken. Het gehemelte is fris en sappig met een heerlijk levendige afdronk. |
Graad : 12,5% alcohol Samenstelling : 60 % Grenache / 40 % Cinsault Bodem : Basaltisch / Klei en grind Oprichting : Trellising op draad, Guyot-snoei, 5000 wijnstokken/ha Oogst : Mechanisch Opbrengst : 70 hl/ha Vinificatie : maceratie in contact met de huid gedurende 4 uur in de pers. Gisting : 16-18°, 12 dagen. Persen : Pneumatisch met scheiding van persen. Serveertemperatuur: koel. 8-10 °C. Aan tafel: Voor een aperitief met vrienden of een zomerse maaltijd; een eenvoudige entrecote met peterselie gegrild met wijnruiten of een zeebaars op een bedje van venkel.... |